Under 80-talet var jag aktiv friidrottare med fokus på kastgrenarna. Denna idrottssatsning la grunden för mitt intresse för kroppen med träning och utveckling men även skador och massage. Redan då var jag en omtyckt massör bland mina träningskompisar, vilket så småningom ledde till att jag utbildade mig inom kroppsvård.

Jag började med Medicinsk grundutbildning och zonterapiutbildning 1989. Vilken jag tyckte var en spännande metod och fortfarande tycker efter drygt 20 år. Många gånger blir jag fortfarande fascinerad över vad ”lite tryck” under fötterna kan ge för resultat. Jag startade då mitt företag Ylvas zonterapi & massage. Direkt därpå på började jag min massageutbildning också den på Axelssons Gymnastiska Institut.

1991 öppnade jag min egen praktik på Malmudden i Luleå där jag tog emot massage- och zonterapikunder fram till 1996, då förändringsvindar började blåsa och jag flyttade fokus på mitt företagande till turistnäringen. Massagen följde med men nu som en del av det erbjudande vi hade med bastu och god mat på min och min mans bastuflotte.

Efter ytterligare några år som aktiv företagare blev det dags för en liten paus då jag fick mina tre barn. När min yngsta hade blivit 1 år började det klia i mina behandlingsfingrar igen och jag påbörjade att utbilda mig till Rosenterapeut. Rosenmetoden var en spännande metod som jag provat på och upplevde som väldigt intressant. Under mina år som massör har jag med jämna mellanrum kommit i kontakt med spänningar i muskler som varit svåra att komma åt med vanlig massage. Rosenmetoden blev ett bra komplement för mig som terapeut. Mina möjligheter att hjälpa mina kunder att få bättre effekt av mina behandlingar ökade och jag kunde därmed utveckla mitt företag ytterligare.

2006 sa jag upp mig från mitt nattarbete inom omsorgen och började då köra på heltid med företaget, då under nytt namn: Kroppsterapi & Möjligheter. (Sedan hösten 2011: Kroppskänsla)

I samband med att mina barn börjat träna friidrott har jag blivit inspirerad och i min meritlista kan jag numera lägga till silver och bronsmedaljör i veteran SM i friidrott 2010 (kula och diskus).

I ett liv händer det tyvärr också tråkigheter, så också i mitt. Nära, viktiga och unga personer har försvunnit från mitt livet. Det sätter sina spår men har också gett mig mer kunskap om kroppen och hur den reagerar i sådana situationer. Jag har fått respekt och en viss förståelse för hur vår kropp använder muskelspänningarna för att skydda oss på olika sätt genom livet. Detta tar jag med mig i mina behandlingar, där jag ”läser” av kroppen både med mina ögon och mina händer och försöker förmedla det vidare till dig som kund.

Många gånger bär vi på sådant vi glömt eller inte känner av längre. Det är bland annat det jag älskar med mitt jobb, att föra vidare dessa saker, få dig att upptäcka mer om dig själv och öka din kroppsmedvetenhet, vilket leder till både en fysisk och mental avslappning.

Jag är utbildad :

Medicinsk grundkurs 1988

Zonterapeut 1989

Massageterapeut 1990

Undersköterska 1991 Rosenterapeut 2007

Behandlingarbehandlingar.htmlbehandlingar.htmlshapeimage_3_link_0
Om företaget & migshapeimage_4_link_0
Referenserreferenser.htmlreferenser.htmlshapeimage_5_link_0
Kontaktkontakt.htmlkontakt.htmlshapeimage_6_link_0
Kurser & föreläsningarkurser.htmlkurser.htmlshapeimage_7_link_0
Priserpriser.htmlpriser.htmlshapeimage_8_link_0
Aktuelltaktuellt.htmlaktuellt.htmlshapeimage_9_link_0
Startstart.htmlstart.htmlshapeimage_10_link_0

Ylva Liarsgård